Artesio en Go Forest: toekomstgericht denken én handelen

Algemeen

Tijdens het bouwen van onze woningen en projecten vinden we het heel belangrijk om na te denken over de meest moderne technieken om zo milieuvriendelijk en energieneutraal mogelijk te bouwen. Daarnaast willen we ook iets terugdoen voor onze planeet.

Het bouwproces van een villa vraagt veel van onze planeet. We houden zoveel als mogelijk rekening met het milieu en gebruiken bewust bepaalde bouwtechnieken, zoals CLT, om onze impact te minimaliseren.

Daarnaast zijn we ook trotse partner van het Go Forest project. Hiermee willen we niet alleen toekomstgericht denken, maar ook handelen. Op deze manier zorgen we voor een herbebossing en voorzien we onze planeet dus van nieuwe bomen. Zo werken we mee aan de creatie van een duurzame wereld. 

Samenwerking met Go Forest: hoe gaat dit in zijn werk?

Concreet gezien planten we per villa een aantal extra bomen aan via het Go Forest project. Zo verkleinen we als duurzaam bouwbedrijf de impact op het milieu en vertragen we de klimaatverandering.

We bouwen dus niet alleen huizen, maar we bouwen ook mee aan een schonere wereld.

Wist je trouwens dat één boom (over 20 jaar) maar liefst 25 kg CO2 uit de lucht haalt? De bomen die wij nu dus laten aanplanten, helpen effectief mee aan een duurzame en propere planeet.

Weet dus dat jij, als klant van Artesio, ook meehelpt aan deze schonere wereld. Want de bouw van jouw droomvilla zorgt weer voor een aantal extra bomen op onze aardbol.

Luxueus én ecologisch bouwen met BEN-woningen en CLT-bouw

Wie zegt dat luxueus bouwen niet samen kan gaan met duurzaamheid, heeft het wel degelijk mis. Met de bouw van BEN-woningen zorgen wij ervoor dat onze woningen weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Hiervoor maken we uiteraard gebruik van de nieuwste, meest moderne technieken.

Met de bouwtechniek Cross Laminated Timber (CLT) of kruislaaghout willen we de impact van het bouwproces op het milieu drastisch verkleinen. We geloven zelf heel sterk in het innovatieve karakter van CLT. De toepassing ervan brengt dan ook veel voordelen met zich mee:

  • De productie vraagt weinig energie en brengt een minimum aan bouwafval met zich mee.
  • Bouwproces kan tot 50% sneller verlopen dan traditioneel bouwen.
  • CLT heeft een grote draagkracht en is enorm sterk.
  • De panelen bevatten een hoog niveau van luchtdichtheid en akoestisch comfort.
  • De brandveiligheid wordt verzekerd.

Groene keurmerken

Omdat we duurzaamheid hoog in het vaandel dragen, werken wij enkel met CLT panelen die FSC- en PEFC-gecertificeerd zijn en hun oorsprong vinden in het Europese bosarsenaal, met als doel het bevorderen van duurzame bosbouw. 

Het FSC-keurmerk biedt ons de garantie dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Het PEFC-certificaat geeft dan weer aan dat het bos duurzaam beheerd wordt.