logo

Artesio Wood

ARTESIO WOOD

Artesio Wood is onze afdeling die gespecialiseerd is in houtbouw, zijnde Cross Laminated Timber (CLT) of kruislaaghout. Hiermee willen we de impact van het bouwproces op het milieu drastisch verkleinen. CLT is een houtbouwproduct waarbij gewerkt wordt met massieve houten panelen die kruiselings verlijmd zijn. De panelen kunnen gebruikt worden voor zowel wand-, vloer- als dakplaten. We geloven heel sterk in het innovatieve karakter van CLT en zijn ervan overtuigd dat deze toepassing enorm veel voordelen kan bieden. We zetten de belangrijkste voordelen op een rijtje.

NATUURLIJK BOUWMATERIAAL

De productie van onze CLT panelen vergt weinig energie en creërt een minimum aan bouwafval, wat maakt dat het een weloverwogen keuze is in de strijd tegen klimaatverandering. Op deze manier kunnen we de CO²  uitstoot tijdens het bouwproces drastisch verkleinen. Artesio Wood gebruikt enkel CLT panelen die FSC-en PEFC-gecertificeerd zijn en hun oorsprong vinden in het Europese bosarsenaal. De werking van beide labels is relatief gelijkaardig en ze hebben beide hetzelfde doel: het bevorderen van duurzame bosbouw. Het FSC-keurmerk biedt de garantie dat het hout afkomstig is uit een duurzaam beheerd bos. Het PEFC-certificaat geeft aan dat een bos duurzaam beheerd wordt.

 

SNELLE REALISATIE

Een bouwproces waar CLT wordt ingezet kan tot 50% sneller gerealiseerd worden t.o.v een traditioneel bouwproces. Het voornaamste deel van de bewerking wordt in de fabriek of werkplaats op maat gemaakt zodat het ter plaatse gemakkelijk installeerbaar is.

GROTE DRAAGKRACHT

Dankzij de sterkte en het grote draagvermogen van de panelen kan alles gerealiseerd worden. Denk bijvoorbeeld aan grote overspanningen, hoge gebouwen of een overhangende uitbouw. Het materiaal is geschikt voor de realisatie van zowel grote als kleinere projecten.

LUCHTDICHTHEID EN AKOESTIEK

Een gebouw zal pas thermisch optimaal functioneren als deze ook luchtdicht is. Onze CLT panelen bevatten een hoog niveau van luchtdichtheid en stellen het akoestisch comfort veilig. Op deze manier is er sprake van een positieve invloed op het binnenklimaat, de geluidsoverdracht en de energiebalans van een woning.

BRANDVEILIGHEID

Ook de brandveiligheid wordt verzekerd. Hout is een brandbaar materiaal, maar maakt bij brand een beschermlaag aan. Deze koolstoflaag zorgt ervoor dat de zuurstoftoevoer wordt verhinderd en heeft daarnaast ook een isolerende werking, wat ervoor zorgt dat de overblijvende sectie van het hout wordt beschermd.

Als u onze digitale brochure wenst te ontvangen, gelieve dan onderstaand formulier in te vullen a.u.b.!”